Přestože je již únor, stále ještě dlužíme reportáž z podzimního setkání pořádaného Jihočeským Art Klubem. Někdy se tak věci sejdou. Takže jak to tedy bylo?

 

image

 

Po několika srazech relativně komorního charakteru a období bloudění po vlastech českých se ozvaly hlasy toužící po něčem větším v centru kraje. Částečně kvůli návštěvnosti, částečně kvůli dostupnosti, částečně kvůli tomu, že Iva.Cz vydala knihu Kostýmy pro orientální tance a byla na podzim hodně vytížená promo aktivitami spojenými s uvedením knihy na trh.  Tak se také stalo, že se termínově sešel festival orientálního tance, kde se měla kniha poprvé oficiálně představovat veřejnosti a původně vybraný termín jihočeského srazu.  A pak stačilo, aby se k oběma stranám vznesl dotaz: A vadí to? Co kdybychom to udělali společně?

Slovo dalo slovo a AIWA!festival společně s Fler Show obsadil reprezentativní prostory kulturního centra ArtIGY v centru Českých Budějovic.  Fler show představovala regionální prodejce s originálním českým handmade zbožím, doplněné několika stánky se specializovaným zaměřením na tanečnice. Tématicky se sešla pestrobarevná směs od tradičních lidových řemesel po moderní kreativní techniky.

 

image

image

image

image

image

 

Prodejci měli opět pro návštěvníky připravené workshopy a ukázky technik a v sále to hučelo jako v úle.

 

image

image

image

image

image

image

 

V jedenáct hodin dopoledne začal program Aiwa!festivalu.  Na připraveném pódiu se v rámci Open stage střídaly tanečnice, bubnovali bubeníci nebo probíhala módní přehlídka handmade kostýmů pro orientální tance a prezentace nové knihy.

image

image

 

Pro tanečnice byly připravené specializované workshopy a přednášky, zaměřené na zdobení a výrobu kostýmů nebo na pódiové líčení. A kdo umíral hlady, mohl se občerstvit v čajově, najíst se v indické restauraci Tandoor nebo zakousnout něco od Zdravé jídelny Spirála.

image

image

image

 

A nakonec tradiční paparazzi foto. Protože jihočeská setkání obvykle nekončí sbalením zboží a odjezdem domů. Rádi se setkáváme i nepracovně, ale protože jsme z celého kraje, příležitostí jak se vidět takhle pohromadě tolik nebývá. Proto jsou večery a noci našich akcí obvykle družné a společenské.

image

 

Protože těmi několika slovy a několika fotkami se nedá popsat hektická a kreativní atmosféra podzimního jihočeského setkání, možná vám k lepšímu pochopení atmosféry pomůže ještě článek ze strany nezaujaté - ZDE nebo spíše video:

 

https://www.youtube.com/watch?v=P1uvcH-o3tI&feature=youtu.be

 


 

Těšíme se na vás  - osobně nebo virtuálně

za Jihočechy

Iva.Cz

 

foto: Veronika Balzarová, Radim Czyž, Terka Drábková